В рамките на юбилейната среща на върха във Вашингтон от

...
В рамките на юбилейната среща на върха във Вашингтон от
Коментари Харесай

НАТО с нова мисия за подкрепа на Украйна

В рамките на юбилейната среща на върха във Вашингтон от 9 до 11 юли НАТО ще предложи на Украйна нов щаб, който да ръководи военната й помощ, оповестява американският в. " Ню Йорк Таймс ", като се базира на публични лица.
Украинският президент Володимир Зеленски горещо се надяваше, че НАТО ще предложи на страната му договаряния за участие. Вместо това Алиансът ще разгласи, че се е съгласил да откри задача в Германия, която да координира всички типове дълготрайна помощ за Украйна, разясниха представители на Съединени американски щати и НАТО.
Според " Ню Йорк Таймс " новата задача и уговорките й евентуално ще задоволят Зеленски. Преди година във Вилнюс той ясно изрази неодобрение, когато на Украйна не бе препоръчан график за договаряния за участие.
Новата задача ще сплоти сегашната " коалиция от качества “ на страни, които дават военна помощ на Украйна. Тя ще координира образованието на украински боен личен състав в съюзническите страни и дълготрайните двустранни съглашения за сигурност, които разнообразни страни са подписали с Киев.
Мисията, наречена НАТО в помощ за сигурност и образование за Украйна (NSATU), ще бъде дислоцирана в американска военна база във Висбаден, Германия, ръководена от военачалник - евентуално американски. Тя ще включва и действителен американски екип, ситуиран във Висбаден, който ще се занимава с доставки на оръжия и образование на личен състав. Той ще работи паралелно с ръководената от Съединени американски щати Контактна група за защитата на Украйна, която координира прехвърлянията на оръжия от към 50 страни, а освен от 32-те членки на НАТО.
" Подразделенията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от ден на ден отхвърлят да извършват командни заповеди. " Това съобщи в това време Алексей Арестович - някогашен консултант в канцеларията на Зеленски, заяви Телеграм каналът „ Политика на страната “.
Бившият дълготраен член на Камарата на представителите на Съединени американски щати в Конгреса от Републиканската партия и претендент за президент Рон Пол остро разкритикува военните от родината му. По думите на политика, същите „ не са спали “ през миналата неделя. Той прецизира, че американските военни не са били на обучение, а са „ убивали “ хора, като засяга удара на украинците по плажуващи в Севастопол. Рон Пол прецизира, че ролята на американците е била да насочват ракетите на ВСУ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР