Днес избираме местна власт, която ще ни управлява в следващите

...
Днес избираме местна власт, която ще ни управлява в следващите
Коментари Харесай

29 октомври е. Избираме местна власт - с хартия

Днес избираме локална власт, която ще ни ръководи в идващите четири години. Изборният ден стартира обикновено тъкмо в 7 ч. в цялата страна. Засега не се оповестява за нередности.

Общият брой на секции за локалния избор е близо 12 000. Според решение на Централната изборна комисия (ЦИК) на този избор няма да имаме право да гласуваме с машина, а единствено с хартиена бюлетина. Членове на секционните комисии показват, че това ще облекчи работата им, защото няма да регистрират още едни резултати - тези от устройствата и да ги попълнят в графите, посочени в протокола за машинния избор.

В София, Пловдив и Варна гласоподавателите ще гласоподават както за " огромен " кмет, т.е. на общината, по този начин и за районни, за кметове на кметство и за общински препоръки - т.е. четири типа избори, а в случай че отбележат и преференция за общинския съвет - стават пет.

Регистрирани са общо 30 231 претенденти за общински съветници, като през 2019 година те бяха 29 433.

От записаните претенденти за общински съветници мъже са 20 107, а дами - 10 114 и непознати жители, жители на страни членки на Европейски Съюз - 10.

За кметове на общини са регистрирани 1353 претенденти, като от тях мъже са 1098 и дами - 258. За кметове на кметства са регистрирани 6924 претенденти, от тях мъже 4840 и дами 2084. За кметове на региони са регистрирани 445 претенденти, като от тях мъже са 339 и 106 дами, изясни Матева. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР