Днес Българските патриоти организират протест пред централата на Движението за

...
Днес Българските патриоти организират протест пред централата на Движението за
Коментари Харесай

Патриотичните партии у нас на протест срещу изказването на Карадайъ

Днес " Българските патриоти " провеждат митинг пред централата на Движението за права и свободи () , осведоми БГНЕС .   Поводът е изявление на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, което съгласно Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и " Воля ", слага под подозрение националната еднаквост на България . Според патриотите е неприемливо водачът на една записана и настояща на територията на Република България партия да прави изявления, които слагат под подозрение и териториалната целокупност на страната.
Изявлението което провокира острата реакция на патриотите, водачът на Движение за права и свободи прави по време на срещата си с президента на южната ни съседка Реджеп Ердоган Мустафа Карадайъ споделя: " Турция е нашата татковина. Останахме в България след Османската империя. Тази земя е нашата земя. Ние не сме имигранти там. Нашата битка е да защитим турската си еднаквост. Да защитим нашия език, вяра и традиции. Истински. "
 Искра Михайлова: Карадайъ наруши Конституцията - ДАНС, Гешев, нещо? Искра Михайлова: Карадайъ наруши Конституцията - ДАНС, Гешев, нещо?
" Помните ли чл.11, ал.4 от Конституцията на Република България? Преди 2 дни Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи, на среща в Р. Турция...
От Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и " Воля " упорстват прокуратурата да се самосезира и допълват, че сходни изявления са рискови за етническия мир и са директна интервенция във вътрешната политика на страната ни. Вчера президентът Румен Радев разкритикува думите на Мустафа Карадайъ и уточни че връзките сред София и Анкара са извънредно значими:
" Лидерът на Движение за права и свободи следва да премисли понятието " татковина " и в какъв подтекст го използва. И да си напомни клетвата, която е положил пред българското Народно заседание, да съблюдава българската конституция, където доста ясно е заложено, че не може да се основават партии на етническа и верска основа, " сподели българският президент Румен Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР