Джинът представлява високоалкохолна напитка, която започва да се произвежда в

...
Джинът представлява високоалкохолна напитка, която започва да се произвежда в
Коментари Харесай

Откриха идеалните пропорции между джин и тоник

Джинът съставлява високоалкохолна напитка, която стартира да се създава в Нидерландия през седемнадесети век. Изобретяването му се приписва на лекаря Франциск Силвиус. Когато един джин е натурален, той се подготвя от екстракт на ферментирали зърнени храни. Добавя се и мирис на хвойна, придобит от смлени хвойнови плодове.

Джинът елементарна се съчетава с тоник, като полученото пиво се радва на известност в целия свят. За да е съвършен усетът на получената примес обаче, би трябвало да се съблюдават избрани пропорции, откриха английски учени, анализирали комбинацията на джин с тоник, написа вестник Дейли телеграф.

Според откривателите, занимаващи се доста съществено с този въпрос, в съвършения джин с тоник алкохолът би трябвало да е към една част, а безалкохолното - две елементи. Като, схваща, се в това време би трябвало да се има поради и водата от леда.

Точното количество тоник зависи най-много от това какъв брой мощен е джинът, изяснява Стюарт Бейл, който е член на изследователския екип.

Когато си подготвяме коктейл с джин и тоник, от голяма важност е освен вярното комбиниране на двете питиета, само че и в какъв съд ще сложим питието.

 Джин с тоник

И без значение от това, че в множеството питейни заведения в Обединеното кралство сервират джина във високи чаши, необятната чаша би била по-правилният избор, защото в нея човек може по-добре да усети аромата. Точно в такива чаши сервират питиетата в Испания и несъмнено клиентите на заведенията са удовлетворени.

Осемдесет % от усета се дефинира от носа. Голяма част от съединенията на аромата и букета се намират в мехурчетата. Колкото е по-голяма повърхността, толкоз повече мехурчета се издигат на нея, разкрива Бейл.

Учените разясниха и въпроса дали е по-добра концепция да се прибавя късче лимон в фамозното пиво, или то да бъде сменено от лайм. Те са безапелационни, че изборът на лимон е верен.

Несъмнено лаймът е настоящ в последно време, само че множеството джинове се създават с лимонова кора. Защо тогава в тях да слагаме лайм? Макар че от време на време не е зле да се пробват и контрастиращи комбинации, счита Бейл.

Задължително в питието би трябвало да има доста лед, тъй като при ниска температура мехурчетата ще се запазят по-дълго. Ето за какво е добре да държите и тоника в хладилника, поучава още експертът.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР