Диетични плюсове По отношение на диетичните ползи на карфиола, във

...
Диетични плюсове По отношение на диетичните ползи на карфиола, във
Коментари Харесай

Карфиолът - II

Диетични плюсове

По отношение на диетичните изгоди на карфиола, във всеки 150 калории (това е към 550 грама, или една приблизително огромна глава) от зеленчука има 14 грама фибри. Благодарение на своята конструкция, карфиолът се усвоява от организма най-лесно от всички други зелеви представители. По тази причина се предлага като лека, диетична храна, която не натоварва стомашно-чревния тракт. Към това карфиола е доста засищащ както в недопечен тип, по този начин и подготвен по разнообразни способи. Освен диетичен, карфиолът е изобилен и елементарен за преместване и изразходване. Това го прави чудесна концепция за салата, която можем да си носим в офиса.

В състава на карфиола се съдържа и значимия за храносмилателния тракт витамин U (Витамин U в действителност не е витамин, само че е термин за обозначаването на вещество, наречено S-метилметионин - англ. S-Methylmethionine.). Веществото благоприятства регенерацията на клетките и въздейства добре на метаболизма. При хора, които страдат от болести на храносмилателната система, този витамин възстановява обмяната на веществата и работи благотворно на лигавицата на стомаха.

Диетична опция на картофеното пюре:

Един от най-хубавите способи да похапваме карфиол е хрупкането му в недопечен тип, защото по този начин доста от потребните му свойства няма да изчезнат при термична обработка. И въпреки всичко, за тези, които избират карфиола приготвен, ето един здравословен сурогат на картофеното пюре:

Необходими артикули:

1 огромна глава карфиол
5 скилидки чесън
подправки (по ваш усет, босилекът е доста подходящ)
сол

Сварете или пригответе на пара чесъна и нарязания карфиол за към 15 минути. Отцедете ги и сложете в блендер дружно с подправките и солта. Ако нямате блендер, можете да употребявате положителната остаряла вилица или уред за мачкане на пюре.

Как да избираме и съхраняваме карфиола?

Когато купуваме карфиол е добре да избираме чисти, кремаво бели глави, по които няма тъмни или матови петънца. Карфиолът с повече и по-добели листа, с изключение на по-добре предпазен от замърсяване, е и по-устойчив. Можете да съхранявате зеленчука към седмица, като се предлага да го слагате с цветенцата надолу. Сготвеният карфиол би трябвало да се употребява в границите на два до три дни.

Забележка: Карфиолът съдържа естествени субстанции, наречени пурини. Пурините са субстанции, чиято несъразмерна консумация не се предлага за хора, които имат подагра или бъбречни болести.

Продължава: Карфиолът - I
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР