Предложеното споразумение за прекратяване на огъня между Израел и Хамас

...
Предложеното споразумение за прекратяване на огъня между Израел и Хамас
Коментари Харесай

Няма прекратяване на огъня в Газа на хоризонта, докато преговорите продължават

Предложеното съглашение за преустановяване на огъня сред Израел и Хамас поражда очаквания, че осеммесечните борби може скоро да приключат.

Докато диалозите за съглашение за преустановяване на огъня сред Израел и Хамас се носят във въздуха, Вашингтон не чака съглашение в близко бъдеще заради обстоятелството, че световно подкрепено от Съединени американски щати предложение не е признато изцяло от от двете страни.

Но говорейки на срещата на върха на Г-7 в Италия, където актуалните международни спорове са главната тематика, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели пред медиите, че „ не е изгубил вяра “.

Докато израелските бомбардировки продължаваха в линията Газа, тази седмица Хамас предложи модификации на подкрепено от Съединени американски щати спокойно предложение, ориентирано към обезпечаване на непрекъснато преустановяване на огъня и цялостното евакуиране на израелските войски от Газа.

Предложението на Байдън включва тези разпореждания, само че Хамас изрази песимизъм по отношение на уговорката на Израел да ги ползва. <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР