СподелиВеднага след 1989г. новото политбюро писмено се извини на всички

...
СподелиВеднага след 1989г. новото политбюро писмено се извини на всички
Коментари Харесай

Георги Пирински: Новото ръководство на БСП да се извини на всички, които бяха изключени от партията

Сподели
„ Веднага след 1989г. новото политбюро документално се извини на всички тези, които бяха изключени заради противоречие с политиката на партията. Сега това би трябвало да се надгради с опрощение персонално до всеки. И точно това ще е индикация дали новото управление на Българска социалистическа партия ще поеме към премахване на доста дълбоки пороци и дали ще постави начало на напълно нов развой. “ Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Георги Пирински.

Според него, Българска социалистическа партия би трябвало да съобщи безапелационна позиция – „ безучастие в държавно управление с нито един мандат, в нито един формат “.

„ Свидетели сме на изключителна рецесия на доверие в институции, партии. Никога не е бил толкоз дребен броят на гласувалите. Очевидно систематичните партии изгубиха своя престиж, политическият модел е подложен под въпрос. Под политически модел аз разбирам парламентарната народна власт. В такава конюнктура за мен единствената позиция на Българска социалистическа партия е да се разграничи от досегашната политическа процедура и опити за едни или други сглобки. Каквото и да е държавното управление, то ще бъде доминирано от ГЕРБ, с присъединяване на Движение за права и свободи. Ясно е, че Българска социалистическа партия няма нищо общо с тези две партии, които отблъснаха хората. Сега е един исторически късмет за Българска социалистическа партия да се показа по нов метод на гласоподавателите “, счита Пирински.

„ Не утвърждавам държанието и езика на господин Пеевски. Не знам по какъв начин той гради своята роля, при изискване, че има най-малък % на утвърждение. А и методът по който го прави е напълно недопустим. Не може с подобен звук да се гради престиж на депутат или на политическа мощ. Всички би трябвало малко да се смирят и да схванат, че резултатите от изборите са ги натоварили с отговорността да поемат ръководството на страната. “

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР