Дейците на литературния клуб „Кръстьо Пишурка” при народното читалище „Постоянство

...
Дейците на литературния клуб „Кръстьо Пишурка” при народното читалище „Постоянство
Коментари Харесай

Пишурковци закриха 89-ия си творчески сезон /снимки/

Дейците на литературния клуб „ Кръстьо Пишурка” при националното читалище „ Постоянство 1856” в Лом закриха креативния си сезон 2021-2022. Всъщност това беше последното занятие на техния 89-и сезон, откогато съществува тази групировка на пишещи в крайдунавския град.
Художественият началник на клуба литературният критик Юлий Йорданов – член на Съюза на българските писатели направи разбор на миналите месеци. Той посочи триумфите с единадесетте награди на създателите в интернационалните и националните литературни състезания. Най-голямото достижение е включването им в единствения в 165-годишната читалищна активност в България - националния „ Алманах 165”, представянето на втората книга на белетриста Александър Александров, който бе признат за член на Съюза на българските писатели, както и снимането на филм за създатели от клуба. За страдание за поредна година не се реализира обичайният рецитал - концерт „ Златна есен в слово, танц и песен”. Причината е в комплицираната пандемична конюнктура. За активността на ломските пишещи бяха оповестени обстойни репортажи в националните вестници „ Над 55” и „ Втора младост”.
Акцент в разбора бе и подготовката за идното честване следващата година деветдесетия рожден ден на групировката.
Юлий Йорданов връчи персонално на участниците алманаха.
Творците гледаха и кино лентата „ Литературен клуб „ Кръстьо Пишурка” по сюжет и постановка на Юлий Йорданов и на оператора инж. Борислав Чакъров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР