Община Варна ще посочи до месец местостоянките и ще регламентира

...
Община Варна ще посочи до месец местостоянките и ще регламентира
Коментари Харесай

Община Варна ще посочи до месец местостоянките на тротинетките и велосипедите

Община Варна ще уточни до месец местостоянките и ще регламентира и управлява комерсиалната активност на компаниите, включително и оптималното време за престой и прибиране на тротинетките и велосипедите.

До месец работна група от няколко дирекции към Община Варна ще бъде подготвена със схемата за разполагане на тротинетки и колела чартърен. Това заяви кметът Благомир Коцев по време на постоянната оперативка с общинската администрация. По думите му подобаващите места се разискват от специалистите по този начин, че разполагането на самостоятелните електрически транспортните средства (ИЕПС) върху общински терени не би трябвало да пречи на придвижването на пешеходци или коли. Локациите ще бъдат дискутирани и с представители на компаниите, които оферират сходни услуги.

По данни на администрацията, на всички компании, предлагащи почасов транспорт с ИЕПС, са изпратени писма с предложения за диалог в избран период. При една от тях този период към този момент е изминал, притежателите не са дали отговор и Община Варна е пристъпила към наложително задържане. Кметът Коцев още веднъж прикани към разговор притежателите, като изрази предпочитание в по-дългосрочен проект взаимно да се търсят решения във връзка с сигурността на придвижването с самостоятелни електрически транспортни средства и понижаване на случаите с тях.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР