Пред Монтана има още много възможности и се надявам всички

...
Пред Монтана има още много възможности и се надявам всички
Коментари Харесай

Монтана празнува празника си - Свети дух /снимки/

„ Пред Монтана има още доста благоприятни условия и се надявам всички дружно да работим за това нашия град да става все по-приветлив за хората “, съобщи кметът Златко  Живков в обръщението си към хората на Монтана във връзка празника на града Денят на Свети Дух. Честването му стартира с божествена света литургия, отслужена от Видинския митрополит Даниил и Неврокопския митрополит Серафим в храм Свети Дух в Монтана. Два часа по-късно от най-стария храм в града „ Св. Св. Кирил и Методий духовници, представители на светската власт, посетители от страната и чужбина се насочиха с литийно шествие към актуализирания  площад Жеравица.  
„ Нека пребъде вярата, която ни води към Бог, към добродетелите, към състрадание, усърдие, истина, дълготърпение, съобщи Видинския митрополит Даниил след празничния молебен. „ Господ изпрати Светия Дух, с цел да даде смисъл, наличие и цялост на човешкия живот.  Само като  приемем Бога и неговата избавителната берекет  можем да изпитаме  радост от живота, да се възродим, да възродим нашите градове и да пребъде България, сподели още Владиката. Неговата кандидатура бе издигната от Светия синод като една от трите почтени измежду достойните за патриарх на Българската православна черква.
Трима са почетните жители на Монтана - историкът – балканист проф. Александър Костов, огромният художник Вълчан Петров и историкът – краевед Йордан Герасимов. Най-високото отличие на община Монтана им бе връчено на тържествена сесия на Общинския съвет. На нея участваха и четиримата народни представители от Монтана – Румен Христов / ГЕРБ-СДС/, Димитър Аврамов /ДПС/, Надя Петрова/ДПС/ и Петър Петров / Възраждане/. Общ акцент в изявленията им бе апелът за загърбване на различията и обединяване в полза на хората от Северозапада. Общинските съветници приветстваха и гостите от  чуждестранните градове-партньори на Монтана от Полша, Исландия, Италия, Сърбия и Румъния.
Навръх празника на Монтана генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев откри народен пресклуб на организацията в регионалния град.    В речта си Вълчев осведомителната мрежа на Българска телеграфна агенция в България и отвън границите ѝ, обезпечава точно еднакъв живот в новините, съгласуваност на българската общественост и истинно познание. Той изрече признателност към Община Монтана и персонално на кмета Златко Живков, който даде пространствата със единодушието на собственика-наемодател „ Български пощи “ в лицето на изпълнителния шеф Цветилия Стоилкова.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР