Украинският президент Володимир Зеленски нареди на новия началник на Службата

...
Украинският президент Володимир Зеленски нареди на новия началник на Службата
Коментари Харесай

Зеленски нареди прочистване на украинската служба за охрана

Украинският президент Володимир Зеленски подреди на новия шеф на Службата за държавна защита на Украйна да прочисти редиците ѝ от хора, които я дискредитират, откакто двама от офицерите ѝ бяха упрекнати в скрит план за ликвидиране на висши чиновници, съобщи Ройтерс.

Миналия месец Службата за сигурност на Украйна (ССУ) съобщи, че е заловила двама полковници от службата за защита, упрекнати в съдействие с Русия за скрит план за убийството на Зеленски и други длъжностни лица, в това число началника на военното разузнаване Кирил Буданов.

Службата за държавна защита обезпечава сигурността на разнообразни държавни чиновници, напомня Ройтерс.

При представянето на полковник Олексий Морозов пред генералния щаб Зеленски съобщи, че главната му задача е да подсигурява, че в организацията постъпват единствено тези, които виждат бъдещето си обвързвано с Украйна. Това е първият коментар на украинския президент след ареста на сътрудниците.

" И, несъмнено, организацията би трябвало да бъде прочистена от всички, които не избират Украйна за себе си или дискредитират службата за държавна защита ", акцентира той в " Телеграм ".

Зеленски уволни предшественика на Морозов Сергий Руд през май, два дни откакто ССУ задържа чиновници на организацията, които съгласно нея са работили за Федералната работа за сигурност на Русия и са изнесли класифицирана информация. От Москва нямаше коментар.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР