Учебните програми в училищата сапрекалено натоварени, смята служебният министър на

...
Учебните програми в училищата сапрекалено натоварени, смята служебният министър на
Коментари Харесай

Просветният министър: Учебните програми са прекалено натоварени и демотивират учениците

Учебните стратегии в учебните заведения сапрекалено натоварени, счита служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков, представен от Дарик. Той съобщи това по време на Годишната среща на Професионалната директорска общественост за интеркултурно обучение, която се организира в курорта " Слънчев бряг ".

Едно от провокациите свързани с качественото обучение, е казусът с образователните стратегии, които са прекомерно пренатоварени,демотивират ученицитеи не са диференцирани съгласно ползите и опциите им. Трябва да се има поради обаче, че във всяка една просветителна система измененията в образователните стратегии и образователното наличие не могат да станат внезапно. Доказателство за това е, че две години комисии са обсъждали стратегиите на образователното наличие и специалистите не са стигнали до общо мнение - кое да отпадне и кое би трябвало да се добави, сподели министър Цоков.

„ Двама министри преди мен не са дали ход на измененията в образователното наличие ", показа министърът, като добави: „ Виждате какъв брой есложен процесът, ние започнахме да мислим в друга посока и това бе записано и в държавната стратегия. “

Според министър Цоков образователните стратегии би трябвало да бъдат по-рамкови,ориентирани към компетентности, а освен към предоставяне и възпроизвеждане на познания. Ориентацията към компетентности значително ще разтовари стратегиите от ненужно наличие, уверен е министърът.

Вторият главен миг е обвързван с по-голяма интегралност на познания и образуване уменията на учениците. И трето, което е доста значимо - това е една по-голяма адаптивност на образователните стратегии - т.е. опция те да се приспособяват към съответни локални учебни условия, разясни министърът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР