Затвориха за движение Е-79 между Мездра и Ботевград, научи агенция

...
Затвориха за движение Е-79 между Мездра и Ботевград, научи агенция
Коментари Харесай

Първо в BulNews! Затвориха Е-79 между Мездра и Ботевград

Затвориха за придвижване Е-79 сред Мездра и Ботевград, научи организация BulNews.
Преди минути чиновници на регионалното пътно ръководство сложиха знаците, указващи, че прекосяването по трасето е неразрешено.
Според първичната информация от АПИ, ограничаването ще е до края на годината, което обаче на този стадий наподобява невероятно. Причината за това е, че следва да бъде построен пътен възел „ Дърманци “, само че за него към момента няма план поради проблеми с отчуждаването на парцелите, намиращи се на територията на новостроящия се път. Един от тях е бензиностанцията на „ Петрол “. Самият обект не пречи за построяването на скоростната права, а нейните резервоари, намиращи се подземен. От своя страна от АПИ желаят „ Петрол “ за лична сметка да реалокират резервоарите, като едвам тогава ще може да бъде построен пътен възел „ Дърманци “. Това е и повода сега разногласието да е в правосъдна фаза, и до момента в който делото тече, това ще затрудни спазването на поставените периоди за градежа, които най-вероятно ще бъдат удължени. 
До няколко дни пътният възел за Мездра ще бъде съборен, след което ще бъде издигнат нов. Поради тази причина до железничарския град ще може да се стига единствено през пътния възел за близкото село Моравица.
Ще бъдат построени и ремонтирани редица уреди - над жп линията Мездра - София. Предвидено е построяването и на селскостопански надлези и площадки за отдих.
При затварянето на пътя предходната година от АПИ, по неразбираеми аргументи, 6 месеца не дадоха позволение за градеж на сектора сред Люти дол и местността " Копяновец ", като това стана едвам седмица след стартирането му. Закъснението няма по какъв начин да бъде наваксано и по тази причина работата по този сектор ще се забави много след първичния период. Без него обаче няма по какъв начин да бъде пуснат пътят, тъй като остарялото трасе се загражда от пътния възел при Люти дол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР