Дейностите по рехабилитацията на пътните настилки във Варна започнаха в

...
Дейностите по рехабилитацията на пътните настилки във Варна започнаха в
Коментари Харесай

Дадоха старт на ремонтите по улиците във Варна

Дейностите по рехабилитацията на пътните настилки във Варна започнаха в регионите " Приморски “ и " Младост “ през днешния ден. Това стана ясно по време на оперативна среща на общинската администрация. От регион “Одесос “ допълниха, че и там работата е предоставена на пътностроителните компании, които са декларирали подготвеност да стартират работа по над 5000 кв. м. пътна настилка. В централния регион, както и в регионите " Владислав Варненчик “ и " Аспарухово “, ремонтът на улиците стартира от на следващия ден, оповестиха представители на фирмата-изпълнител.

Освен в централните елементи, приоритет е и рехабилитацията на асфалтовата настилка на Аспарухов мост. По гледище на кмета Благомир Коцев дейностите би трябвало да приключат в незабавен порядък. По негово искане при започване на предходната седмица беше свикана изключителна среща на управлението на общината и компаниите за пътна поддръжка. Възлагането е въз основа на описаните от районните администрации улици и сериозните места за запълване на дупки в пътната настилка. То е направено след обходи и инспекции на място, както и въз основа на получени сигнали от жители.

На днешната оперативка стана ясно още, че близо 260 осветителни тела са сменени в частта от Морската градина, която попада в регион " Одесос “. Пуснати са към този момент и публичните чешми в парка. Там стартира четвъртата коситба на тревните площи, а в останалите елементи на града върви с дребни изключения по график, рапортуваха от районните администрации. Заместник-кметът Илия Коев подреди компанията, която коси във " Владислав Варненчик “ и " Приморски “, да усъвършенства работата си при втората коситба в централния регион и изключително по бул. " Васил Левски “. Той разпореди на регионите да слагат съответни периоди и за довеждане докрай на зацветяването, както и за повдигането на короните на дърветата, които пречат на видимостта на водачите, закриват знаци и светофарни уредби.

На днешната среща беше подредено още отрасловите дирекции да управляват местотстоянките на велосипедите чартърен, а районните администрации да вършат непрекъснати инспекции за поддържане на хигиената към обектите за бързо хранене. Разпоредено беше незабавно разчистване на шахтите по бул. " Христо Смирненски “ сред УМБАЛ " Св. Марина “ и МБАЛ-Варна към ВМА. По данни на компанията, ангажирана с тази активност, към този момент са почистени отводнителните шахти по бул. " Княз Борис I “ в регион " Приморски “, бул. " Христо Ботев “, бул. " Мария Луиза “ и пешеходната част на бул. " Сливница “ към входа на Морската градина. Предстои разчистване на шахтите по бул. " Васил Левски “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР