Девет нелегални мигранти бяха задържани снощи в Омуртагско. Двама от

...
Девет нелегални мигранти бяха задържани снощи в Омуртагско. Двама от
Коментари Харесай

Задържаха нелегални мигранти, двама от тях с COVID-19

Девет незаконни мигранти бяха арестувани нощес в Омуртагско. Двама от тях са с COVID-19 и са настанени в локалната болница. Това потвърдиха от управлението на здравното заведение, представени от Българска телеграфна агенция.

Групата от непознати жители бе засечена на пътя Котел-Омуртаг, на разклона за село Паничино. Мъжете са на забележима възраст от 14 до 30 години (петима пълнолетни и четирима непълнолетни), които не приказват български език, всички без документи за идентичност. По техни данни, групата е от Афганистан и е минала незаконно границата сред България и Турция.

От МБАЛ-Омуртаг допълниха, че двамата задгранични пациенти са в положително общо положение. Настанени са в отделението, нахранени са и обгрижени. Те са под непрекъсната полицейска защита.

От ОД на Министерство на вътрешните работи в Търговище оповестиха, че са взети всички превантивни противоепидемични ограничения във връзка с чиновниците от Районното ръководство в Омуртаг, имали допир с мигрантите. Още при откриването им те са работили с защитни средства, на чужденците също са били раздадени маски и ръкавици. Транспортирани са по-късно.

Преди въвеждането им в Районното ръководство са им направени проби за определяне на ковид. На нуждаещите се е била обезпечена здравна помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР