Децата са под влияние на сексуални стереотипи още от 10-годишната

...
Децата са под влияние на сексуални стереотипи още от 10-годишната
Коментари Харесай

Сексуални стереотипи обсебват децата още от 10-годишна възраст

Децата са под въздействие на полови стандарти още от 10-годишната си възраст, сочат резултатите от проучване, представени от Франс прес. Те навеждат на мисълта, че тези стандарти могат да усилят риска от меланхолия , самоубийство и принуждение измежду младежите .

Резултатите от проучването разкриват, че напъните да се води битка с въпросните стандарти са безполезни, тъй като са ориентирани към младежите , а би трябвало да са фокусирани към по-малките деца.

Скритите полови послания в анимациите на Дисни (ВИДЕО)

" Здравните опасности за младежите са свързани с държание, съобразено със полови стандарти, които могат да обсебят деца на 10-11-годишна възраст ", обявиха учени от университета Джонс Хопкинс , направили проучването в партньорство със Световната здравна организация.

" Хиляди долари са вложени в стратегии за опазване на здравето , които са предопределени за младежи, само че няма да окажат въздействие върху тях, преди да са навършили 15 години ".

Децата на България през днешния ден - умни, само че комплицирани и без поддръжка

Изследването обхванало 450 деца, които не са навлезли в тийнейджърска възраст и били съпроводени от един от родителите си или от аставник. Извършено е в Боливия , Белгия , Буркина Фасо , Китай , ДР Конго , Еквадор , Египет , Индия , Кения , Малави , Нигерия , Шотландия , РЮА , Съединени американски щати и Виетнам .

Отбелязва се, че стандарти, свързани с известна женска бездейност , могат да окуражат насилието. Те са свързани с риска девойки да изоставен прибързано учебно заведение, да бъдат подложени на физическо или полово принуждение, да се омъжат или да родят прибързано, да бъдат инфектирани с ХИВ или други заболявания, пренасяни по сексуален път.

27% от българските възпитаници са правили секс на 13 години

Момчетата пък са окуражавани от тези стандарти да прекарват повече време без контрол отвън дома . Стереотипите ги карат да се усещат мощни и самостоятелни, а това може да ги подтикне към принуждение и приложимост на опиати.

Резултатите от проучването са оповестени в Journal of Adolescent Health .  По тематиката Пет ужасяващи полови обичаи по света (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР