Десетки сигнали за нашествие на щурци, от вида пустинник са

...
Десетки сигнали за нашествие на щурци, от вида пустинник са
Коментари Харесай

Нашествие на щурци в ямболски села

Десетки сигнали за настъпление на щурци, от типа „ пустинник " са подали поданици на ямболски села от община „ Тунджа ". Земеделските производители през последните дни разказват засегнатите от насекомите пролетни култури и ще се търси помощ от държавните институции. 

Първите сигнали са подадени от село Роза, където общината със лични средства извърши дезинсекция към селото, само че съгласно заместник-кметът на община Тунджа Татяна Стоянова резултатът е нулев.  

" Ние пръскаме около обитаемоте места, около цялото село по пътя, с цел да спрем навлизането от полето към обитаемото място, само че селата също са цялостни ", сподели заместник-кметът. 

Заради всеобщо настъпление на щурците от общината са решили, че след обобщаването на загубите досега на земеделските стопани би трябвало да се намеси страната. 

" Ще изпратим писмо, откакто съберем всички разказани площи до Растителна отбрана, до регионалния шеф и до Министерство на земеделието и да решат какво ще се прави. ", сподели още Татяна Стоянова

Само в село Болярско унищожените и презасети площи със слънчоглед са над 800 декара.

" За мен ще има резултат ще има, в случай че намерят средства, провиснал се и се извърши със аероплан или вертолет, което да засегне площите ", добави тя. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР