Десетки животни загинаха при пожар в добричкото село Славеево, съобщи

...
Десетки животни загинаха при пожар в добричкото село Славеево, съобщи
Коментари Харесай

Изгоряха десетки крави и телета в Добричко

Десетки животни починаха при пожар в добричкото село Славеево, заяви бТВ. Около 50 крави и дребни телета се задушиха при случай в кравеферма.Евгени дружно с брат си купуват обора от разформированото Трудово-кооперативно земеделско стопанство, аплайват по стратегия към земеделското министерство, теглят заем и стартират да отглеждат крави.Водещата версия, по която работят криминалистите, е тенденциозен палеж.
Така до неделя на разсъмване, когато броени часове откакто се прибира у дома, му се обаждат хора от селото, че покривът на кравефермата гори.
" Дойдох всичко гори и най-лошото е, че позвъняването е закъсняло и животните не се избавиха, тъй като те не починаха от пожара, а от дима на огъня”, описа Евгени Минчев.Огънят лумнал от складиран фураж. Според Евгени палежът е тенденциозен, само че не може да допусна кой е злосторникът.
Разследващите не изключват версията за тенденциозен палеж, както и погрешно боравене с открит огън или вследствие на нехайство.Мъртвите животни към момента са в обора. Очаква се общината да дефинира място, където да бъдат загробени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР