Депутатите приеха оставката на Данаил Кирилов като правосъден министър и

...
Депутатите приеха оставката на Данаил Кирилов като правосъден министър и
Коментари Харесай

Официално: Десислава Ахладова е новият министър на правосъдието

Депутатите одобриха оставката на Данаил Кирилов като правосъден министър и избраха Десислава Ахладова на негово място, съобщи „ Фокус “. „ За “ персоналните промени в Министерски съвет гласоподаваха 98 народни представители, „ срещу “ – 45 и „ въздържали се “ - 1, с което бяха признати.

Проектът на решение за лични промени бе импортиран на 2 септември в деловодството на Народното събрание. Персоналните промени в държавното управление се постановат след оставката на министър на правораздаването Данаил Кирилов.

Коя е Десислава Ахладова?

Досега Ахладова заемаше поста заместник-министър на правораздаването. Тя е родена през 1974 година Придобива магистърска степен „ Право “ в Югозападен университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград. От 22 май 2017 година е административен началник на Административен съд-Перник. От 2014 година до 22 май 2017г. е ръководител на Районен съд-Перник. От 2004 година до 2014 година е заместник-административен началник на Районен съд-Перник. В интервала 2000 година – 2004 година е областен арбитър в Районен съд-Перник, година преди този момент е младши арбитър в Окръжен съд-Перник. Участвала е в семинари и образования, свързани с европейското и гражданското право. Владее британски език и съветски език.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР