Държавният департамент на САЩ публикува годишния си доклад как се

...
Държавният департамент на САЩ публикува годишния си доклад как се
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ публикува доклада си за спазването на правата на човека в България

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласява годишния си отчет по какъв начин се съблюдават правата на индивида. Както и други години, той включва част и за България.

Според резюмето, оповестено на уеб страницата на американското посолство у нас, в отчета се показва, че има значителните проблеми, свързани с принудително отношение от страна на полицията и случайни арести. Отбелязва се, че има пресъпления, свърани с принуждение върху разнообразни общности и деца.

Макар че, управляващите започнаха стъпки за наказателно гонене и налагане на наказване на длъжностните лица, направили нарушавания на правата на индивида, дейностите на държавните органи бяха незадоволителни и се наблюдаваше проблем с безнаказаността - е маркирано в документа.

Докладът отбелязва,че правата за спокойно събиране и съдружие в множеството случаи се съблюдават.

Според отчета има закани против публицистите и практикуване на корпоративен и политически напън върху медиите.

Отчита се, че държавното управление като цяло съблюдава свободата на словото и на печата. Остават обаче терзания за корпоратиевен и политически напън, който „ вреди на медийния плурализъм “. Посочва се безнаказано присъединяване на длъжностни лица в корупционни практики, включително подкупи, спор на ползи, заграбване и нарушавания на разпоредбите за публични поръчки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР