Дългоочакваното завръщане на сериите Индикар след 11-годишно отсъствие на овала

...
Дългоочакваното завръщане на сериите Индикар след 11-годишно отсъствие на овала
Коментари Харесай

Завръщането на Индикар в Ричмънд бе отложено заради пандемията

Дългоочакваното завръщане на сериите Индикар след 11-годишно неявяване на овала в Ричмънд, Вирджиния, бе отсрочено най-малко за 2021 година, откакто плануванаъа за 27 юни конкуренция бе анулирана. До това решение се стигна заради обстоятелството, че Вирджиния е един от щатите, прилагащ най-строги ограничения в битката против ковид пандемията и всевъзможни обществени събития в него са неразрешени доникъде на юли.

За трасето на Ричмънд това е общо втори изгубен спортен уикенд за сезона, откакто тяхната пролетна конкуренция от НАСКАР бе пренасочена за Дарлингтън, Южна Каролина. С анулацията на конкуренцията в Ричмънд общият брой на анулираните надпревари в Индикар става шест, откакто сходна орис сполетя и тези в Лонг Бийч, Барбър, Остин, Детройт и Торонто, чиято конкуренция бе отсрочена през предходната седмица, само че се чака да не се организира през 2020 година.

В същото време се появиха спекулации, че уикендът на „ Роад Америка “ ще бъде пренасочен от 19 – 21 юни за истинските дати на Торонто 10 – 12 юли, като на трасето в Уисконсин ще се организира една спомагателна конкуренция в събота за опазване на броя надпревари в сезона. Сезон 2020 в

Индикар ще стартира на 6 юни по високоскоростния овал в Тексас.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР