Дългоочакваните преговори между президентите на Русия и на Съединените щати

...
Дългоочакваните преговори между президентите на Русия и на Съединените щати
Коментари Харесай

Путин и Байдън сядат на преговори следващата седмица?

Дългоочакваните договаряния сред президентите на Русия и на Съединените щати могат да се състоят при започване на идната седмица, заяви радио " Комерсант ". За това са се договорили на вчерашната си среща в Стокхолм съветският министър на външните работи Сергей Лавров и американският държавен секретар Антъни Блинкън.

След срещата си с Блинкън Лавров даде конференция, на която съобщи, че Съединените щати са изразили подготвеност да оказват помощ при осъществяването на минските съглашения и добави.

" Считаме, че могат да се употребяват техните благоприятни условия, отчитайки обстоятелството, че точно те оказват решаващо въздействие на киевския режим. "

Сергей Лавров е срещнал Антъни Блинкън с съветската позиция, че Москва е медиатор, а не е участник в спора в Донбас и че рецесията би трябвало да бъде решена посредством директни договаряния сред Киев от една страна и Донецк и Луганск от друга.

По време на контактите си в границите на срещата на външните министри на страните от Организацията за сигурност и съдействие в Европа Лавров е изискал от западните си сътрудници гаранции за сигурността на Русия.

" Поставената цел е да не се допусне по-нататъшно разширение на НАТО на изток и разполагане по западните ни граници на нови оръжейни системи, които да заплашват сигурността на Руската федерация. "
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР