Евентуалното присъединяване на към може да доведе до военно противопоставяне

...
Евентуалното присъединяване на към може да доведе до военно противопоставяне
Коментари Харесай

Путин към Байдън: Влизането на Украйна в НАТО може да противопостави военно Русия и Алианса

Евентуалното присъединение на към може да докара до военно опълчване сред Русия и Алианса. Това е споделил съветският президент Владимир на американския държавен глава Джо по време на вчерашния телефонен диалог.

Подробности за траялия към час телефонен диалог разкри Юрий Ушаков, консултант на съветския президент.
свързани новини4626на 26.01.20223087на 20.01.2022
Ушаков дефинира тона на диалога като уравновесен и настоятелен. По думите му президентите и са разискали отговора на Съединените щати и на съветските оферти за взаимни гаранции за сигурност.

Владимир със страдание е установил, че Вашингтон и Брюксел не са отчели основните начинания на Москва: прекратяването на по-нататъшното разширение на Алианса, изтеглянето на натовската военна инфраструктура в Европа на позициите от 1997 година и отводът от разполагане на ударни оръжейни системи наоколо до съветските граници.

Въпреки това президентът се е заел в Москва в детайли да бъдат прегледани съображенията на американската страна и доколкото е допустимо регистрирани при формулирането на съветския отговор.

В подтекста на напрежението към президентът е загатнал за вероятността от нови антируски наказания. Според Юрий Ушаков обаче не това е бил главният акцент по време на диалога.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР