Китай разреши днес лекарството на американската компания Пфайзер срещу коронавирус,

...
Китай разреши днес лекарството на американската компания Пфайзер срещу коронавирус,
Коментари Харесай

Китай разреши лекарството на Пфайзер срещу COVID-19

Китай позволи през днешния ден лекарството на американската компания " Пфайзер " против ковид, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че страната към момента не е одобрила нито една задгранична ваксина против причиняваното от новия ковид заболяване.

Клинични изпитвания на медикамента на „ Пфайзер” за лекуване на Коронавирус е имало у нас през декември

Китайският лекарствен регулатор издаде условно позволение за приложимост на препарата " Паксловид ". Това значи, че хапчето на " Пфайзер " ще бъде непокътнато за пациенти, при които има риск от тежка форма на COVID-19.

Лекарството бе утвърдено в края на декември в Съединените щати, а от този момент - в Европейския съюз и общо в четирийсетина страни. Според проучвания то понижава доста риска от тежко боледуване и гибел и се чака да бъде дейно и против коронавирусния вид Омикрон.
свързани новини2660на 07.02.20224010на 24.01.2022
Китай, който от началото на пандемията ползва тактика на " нула коронавирус ", откри през последните няколко седмици няколко дребни епидемиологични огнища. Макар и лимитирани, те провокираха мобилизацията на здравните управляващи, защото бяха засечени случаи на Омикрон.

Днес бяха регистрирани 40 нови случая на вируса- незабележим брой спрямо други страни. Китайските управляващи обаче са още по-бдителни напоследък, в миг, когато столицата Пекин е хазаин на 24-ите зимни олимпийски игри.

В се употребяват единствено локални ваксини против COVID-19. До момента в страната са сложени 3,03 милиарда дози, като са изцяло имунизирани над 90% от популацията.

Броят на смъртните случаи остава неизменен повече от една година - 4636, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР