Човешка цивилизация ще бъде силно засегната от напредъка на изкуствения

...
Човешка цивилизация ще бъде силно засегната от напредъка на изкуствения
Коментари Харесай

Пинчай предупреди за опасността от ИИ

Човешка цивилизация ще бъде мощно наранена от напредъка на изкуствения разсъдък и всеки би трябвало да се приготви за въздействието на технологията. Тези предупреждения отправи изпълнителният шеф на Гугъл Сундар Пичай пред CBS. Според него дезинформацията и операцията ще придобият нови форми.

Ще бъдат наранени служащите на знанието - писатели, счетоводители, архитекти и даже софтуерни инженери. Освен евентуалното цялостно преструктуриране на работната мощ и освобождение на хората от работните им места, вредата, нанесена от ИИ, може да бъде доста по-директна и подла, предизвестява шефът на Гугъл.
-->
Вместо да се откаже от изкуствения разсъдък обаче, Пичай твърди, че обществото ще би трябвало да стартира да обръща внимание и да вкара повече закони и разпореждания, които " са в сходство с човешките полезности, в това число морала ".

Хората би трябвало овреме да пресечен опцията за основаването на подправени видеа и записи за операция. Пичай приканва за държавна интервенция, която да попречи изкуственият разсъдък да се употребява за генериране на дезинформация. Все още не е ясно дали това ще стане с контролиране на фирмите и техния AI артикул или с нови рестрикции пред потребителите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР