Република Северна Македония трябва да покаже, че наистина желае да

...
Република Северна Македония трябва да покаже, че наистина желае да
Коментари Харесай

Радев отсече: Република Северна Македония трябва да покаже, че наистина желае да е част от Обединена Европа

Република Северна Македония би трябвало да покаже, че в действителност желае да е част от Обединена Европа като извърши всички условия за участие, както е направила всяка страна от Европейския съюз. България чака час по-скоро смяна в реториката на Северна Македония и най-накрая – преустановяване на езика на омразата. Това към президента на Северна Македония – Гордана Силяновска-Давкова.

„ Папа Франциск постоянно се е отнасял с най-топли усеща към България

и българския народ и през днешния ден той ни пожела доста здраве, мир и благополучие. Пожела ни още забавни неща – папата в действителност е осведомен с нашите проблеми и – безусловно – пожела повече деца да имаме, на фона на всеобщо застаряващото население на Европа. Пожела на нашите деца да даваме почтено обучение, само че то да е обвързано и с образование, с цел да може те да порастват с почитание и знание на нашата история език и просвета. Нека вашите деца бъдат по-силно вкоренени в България и дано знанията, които получават, да са ориентирани към бъдещето, тъй че народът да преуспява. Също прикани за повече внимание към възрастните хора “, съобщи Румен Радев.

Снимка: БГНЕС

„ Най-голямото предизвикателство пред човечеството е да се спрат кръвопролитните войни

в Украйна и Газа. Това изисква осъзнаване, доста разсъдък и напъните на интернационалната общественост да се търсят решения за мир въз основа на интернационалното право. Време е за разсъдък и да заложим на дипломацията, тъй като видяхме, че единствено с стопански и с военни средства не може да бъде реализиран мир. Време е най-накрая за дипломация “, сподели Радев.

ЕКСКЛУЗИВНО!: Над 20 европейски страни оповестиха проекти за основаване на отбранителна система за 4,3 милиарда $ 23.05.24 13:24 Радев отсече: Република Северна Македония би трябвало да покаже, че в действителност желае да е част от Обединена Европа 23.05.24 13:22 Сръбският вицепремиер е бил изнудван от немския външен министър по въпроса за Сребреница 23.05.24 13:12 Министерство на външните работи сподели в какъв брой секции ще се гласоподава в чужбина 23.05.24 12:55 Скандално! Ще теглим заем от американска банка за скъпи американски реактори, а платените към този момент съветски подаряваме на Украйна 23.05.24 12:50

SafeNews напомня, че Румен Радев е отпред на българска делегация във Ватикана в навечерието на празника на Светите братя Кирил и Методий – 24 май. По-рано през днешния ден той беше признат на визита при папа Франциск. По същото време във Ватикана е и делегация на Северна Македония, водена от Гордана Силяновска – Давкова.

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР