Столичната община извършва постоянно наблюдение на водоемите на своя територия,

...
Столичната община извършва постоянно наблюдение на водоемите на своя територия,
Коментари Харесай

Терзиев с коментар за щетите след вчерашния проливен дъжд в София

С толичната община прави непрекъснато наблюдаване на водоемите на своя територия, опасности за момента няма. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев във връзка със обстановката след вчерашния пороен дъжд в София, по време на изключително съвещание на Столичния общински съвет.

Получени са 230 сигнала на телефон 112 и 34 сигнала в Контактния център на Столичната община, заяви Терзиев. Реагирано е неотложно от 18-те екипа на Столичната община, както и екипите на пожарната, подкрепени с доброволци, както и " всички други, които сме могли да ангажираме ", сподели Терзиев. По думите му всички районни кметове също са били на терен, с цел да рапортуват непрекъснато за проблемите и да реагират. Работата им е била ориентирана основно към отклонение на придвижването, изпомпване на вода, правене на списък на вредите, преценка на ограниченията, които да се вземат по отношение на протекли покриви на учебни заведения и детски градини. За момента няма опасности, само че обстановката може да се промени в границите на един ден, сподели столичният кмет. Едно от огромните старания е грижата за шахтите, с цел да може да се прави отводняване, сподели Васил Терзиев. 

Той осведоми, че сега зам.-кметът по строителството е на терен, обикаля регионите, с цел да види какви са вредите и да реши какво е неотложно да бъде заложено като спешни поправки, с цел да се отстранят вредите и да се възвърне естествената работа на публичните здания. Още в 6:00 часа тази заран компаниите за разчистване са били на терен, с цел да бъдат измити улиците и булевардите и да бъде отстранена калта, сподели Терзиев. Той добави, че му е докладвано единствено за едни потърпевш човек, в ж.к. " Младост ", който е обиден от гръмотевица, настанен е в болница, без заплаха за живота. Бедстващи хора на територията на Столичната община в резултат на вчерашния дъжд няма, осведоми Терзиев. Проблемите са основно с електроподаване, завиряване и разчистване.

Васил Терзиев увери, че Столичната община ще продължи да работи по възстановяване на инфраструктурата в града. Кметът сподели, че " всички тези проблеми, нямаше да се случват, в случай че имахме естествена ВиК инфраструктура, в случай че бяха полагани грижи за подземната и наземната инфраструктура ".

На рецензиите на общински съветници, че кметът не е бил през днешния ден на терен, Терзиев отговори, че неговата работа е и да бъде на терен, и да бъде в непрекъснат контакт с екипите, които би трябвало да вземат решение тези проблеми. " Бил съм в непрекъсната връзка с шефа на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община Красимир Димитров и с дирекция " Зелени системи ". Смятам, че се справихме добре със обстановката ", уточни Терзиев. Той се пошегува, че на място е посетил най-важния обект в София - бул. " Патриарх Евтимий ", който съгласно него е бил единственото място без тапи в града по думите му " може би, тъй като никой не желае да минава от там ".

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР