Украинският президент Володимир Зеленски изрази надеждата си за постигане на

...
Украинският президент Володимир Зеленски изрази надеждата си за постигане на
Коментари Харесай

Справедлив мир възможно най-бързо: Зеленски с призив на първата украинска мирна среща на върха

Украинският президент Володимир Зеленски изрази вярата си за реализиране на " обективен мир допустимо най-бързо " при започване на първата украинска мирна среща на върха, която се организира в Швейцария без присъединяване на Русия, съобщи Агенция Франс Прес.

" Всичко, което бъде контрактувано (на тази среща на върха), ще бъде част от процеса на реализиране на мир, от който всички ние се нуждаем " , съобщи Зеленски и добави: " На тази среща на върха ще забележим по какъв начин се основава история " .

Участват към 90 страни, само че упоритостите на срещата на върха са лимитирани заради отсъствието на Русия и Китай.

" Заедно вършим първата стъпка към обективен мир " , съобщи украинският президент и добави, че " светът е по-силен " от Владимир Путин.

Руският президент де факто изиска капитулацията на Украйна преди каквито и да било мирни договаряния.

" Това, от което се нуждаем, не е диктуван мир, а обективен и пълноправен мир, който регистрира целостта и суверенитета на Украйна " , отвърна немският канцлер Олаф Шолц, като повтори неоправдателните думи на Съединените щати и НАТО.

От своя страна Зеленски осъди " хитлеристкия " " ултиматум " на съветския президент, който през февруари 2022 година стартира инвазия в прилежаща Украйна.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР