Четвъртфиналистката от US Open Цветана Пиронкова ще открие българското участие

...
Четвъртфиналистката от US Open Цветана Пиронкова ще открие българското участие
Коментари Харесай

Пиронкова открива българското участие на "Ролан Гарос"

Четвъртфиналистката от US Open Цветана Пиронкова ще открие българското присъединяване в последния за тази година шампионат от Големия шлем по тенис - Откритото състезание на Франция в Париж. Получилата " уайлд кард " за " Ролан Гарос " пловдивчанка ще открие програмата на корт №4 в днешния втори ден от конкуренцията с мач против Андреа Петкович (Гер).

Двубоят е плануван с начален час 12:00 наше време и ще бъде трети в съперничеството сред 33-годишните връстнички. Досега Пиронкова и Петкович имат разменени по една победа - 6:2, 6:3 за българката в Братислава през 2007 година и 7:5, 6:2 за германката в София през 2014 година Победителката от третата им среща ще се класира за II кръг във френската столица, където най-вероятно ще срещне Серена Уилямс. Поставената под №6 американка стартира следващия си поход към рекордна 24-та купа от Шлема с мач против сънародничката си Кристи Ан.

Българският представител при мъжете - №18 в схемата Григор Димитров, ще се включи в шампионата на следващия ден. В I кръг 29-годишният хасковлия ще има за противник французина Грегоар Барер, а в случай че го преодолее, ще играе против по-добрия всред Андрей Мартин (Слвк) и Жоао Соуза (Пор).

Днес стартира присъединяване на двамата финалисти в Париж от последните два сезона при мъжете. Шампионът и 12-кратен притежател на купата Рафаел Надал (Исп) открива отбраната на трофея против Егор Герасимов (Блрс) в последния мач за деня на централния корт " Филип Шатрие ". По-рано на същата сцена подгласникът му и сегашен първенец от US Open Доминик Тим (Ав) започва против Марин Чилич (Хър).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР