Четири години от живота на големия цирков артист Александър Балкански

...
Четири години от живота на големия цирков артист Александър Балкански
Коментари Харесай

Пол Маккартни пита Балкански: „Бийтълс” забранени ли са в България?

Четири години от живота на огромния цирков актьор Александър Балкански минават в Америка със спектаклите на най-големия цирк в света „ Ринглинг ”. В грандиозния театър вземат участие актьори от тридесет страни. Българите са близо 100 души. В програмата има 22 слона, 17 тигри и лъвове, джигити. Тя се играела на три манежа в големи зали, които събират минимум двадесет хиляди индивида. Рекордът държи „ Астродом ” Хюстън с близо седемдесет хиляди зрителски места. Там влакчета обикалят по всеки етаж и когато фенът стигне зоната, където е неговото място, алармира и влакът понижава, с цел да слезе. Един час е необходим, с цел да се настанят всички фенове.

Разбира се, една от най-престижните и красиви зали в света е „ Медисън скуер гардън” в Ню Йорк. Там с номера си „ коопф трацец” дуото Мария и Александър Балкански имат над 560 участия. В залата паралелно с цирковите стратегии се организират и мачове от шампионата на националната баскетболна лига. Случвало се е след спектакъла на „ Ринглинг” на сцената да се качат самите „ Роулинг стоунс”. А един път пред „ Медисън скуер гардън” спрял розов кадилак, нашарен от червилото на целуващите го дами. Нямало никакво подозрение, че това е лимузината на самия Крал на рока Елвис Пресли. Дошъл за идния си концерт.

Веднаж, до момента в който изпълнявал номера си, Александър Балкански забелязал измежду публиката доста познато лице. Веднага се сетил, че на първия ред стоял самият Пол Маккартни. Българинът даже се огледал дали не са там и останалите бийтълси. Когато приключил номера му, той незабавно побягнал към мястото, където бил великият музикант. Той таман бил станал за антракта.
- Аз съм Балкански, доскоро бях горе-представил се актьорът.

Пол се усмихнал:

- Абе по какъв начин ти стоиш по този начин горе на главата си?

- Ами ти по какъв начин пък свириш - отвърнал Александър.

Пол срещнал новия си другар със брачната половинка си Линда, само че преди този момент тихичко го попитал:

- Абе, „ Бийтълс” неразрешени ли са в България?

- А не - отвърнал акробатът. Навремето си купих магнетофон от един грък и той ми го даде с всичките ви записи. Много съм ви слушал.

- А в този момент да идем при другите актьори - предложил Пол.

На фотографиите от вълнуващата среща, несъмнено, българите били най-отпред.

Джони Кеш пък напряко нахлул с бебето си в ръка в караваната на Балкански.

- Дръж бебето - споделил. После наместил китарата си и засвирил.

Исак ГОЗЕС
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР