Буквално часове деляха Райна от началото на военните действия в

...
Буквално часове деляха Райна от началото на военните действия в
Коментари Харесай

Райна се измъкна като по чудо от войната в Израел

Буквално часове деляха Райна от началото на военните дейности в Израел. Певицата бе на поклоннически туризъм в Йерусалим, Витлеем и Тел Авив, а екскурзията й завърши малко преди там да разгласят военно състояние и да изтеглят в бомбоубежища хората.

Преди два дни България изпрати държавния аероплан и с два полета съумя първа да изтегля българските жители, които бяха блокирани на летище “Бен Гурион ” в Тел Авив. За благополучие Райна към този момент бе отлетяла надалеч от полето на военните дейности.

“Добре съм, на несъмнено място съм, избавена съм! ” – това съобщи Райна в телефонно позвъняване, инициирано от телевизия “Планета ”. – “Може да се каже, че съм късметлийка, тъй като единствено до преди няколко дни бях толкоз покрай линията Газа, бях и в Палестина, а в този момент там е същинска война. Падат бомби, хора умират – огромна трагедия… ”

Държавата Израел бе 49-та интернационална дестинация, която Райна посещава. Звездата на телевизия “Планета ” се слави като най-голямата пътешественичка в средите на поп-фолк изпълнителите. За нея да пътува по Света е метод на живот. Точно по тази причина и Райна избра да посрещне своя рожден ден в странствуване и то не какво да е, а доста особено, изпълнено с нематериалност, забулено в митове, заредено с доста очаквания. И ето какво тя си пожела в Светите земи в деня на своето рождение, там където молитвите са най-силни:

“Пожелавам си здраве, дълъг и благополучен живот за мен и околните ми хора. Пожелавам си всичко значимо за мен да съпътства живота ми – обич, благополучие, придвижване, наслада, музика, цвят и светлина в живота. Пожелавам си да пътувам и да опознавам света с обичаните си хора… ”

В Израел Райна бе същински впечатлена от Витлеем и мястото, където, съгласно легендата е роден Христос.

“Витлеем - прочут е най-много с това, че е считан за рожденото място на Исус Христос. В чест на това събитие във Витлеем е издигната базиликата „ Рождество Христово “ – една от забележителностите на града. В него е роден и Давид – вторият цар на Израел, заради което в Библията градът е именуван постоянно „ градът на Давид ”.

Във Витлеем църквата е от камък. Огромна стена и толкоз мъничка врата в нея, че би трябвало да се приведеш на две с цел да влезеш. Нищо инцидентно няма тук. Наведена глава, сведено чело, тъй като гордостта и азът са постоянно грях. Мястото, където е роден Христос, е белязано с Витлеемската звезда. За да я докоснеш би трябвало да коленичиш, тъй като с цел да се посветиш там, където е роден Исус, слизаш надолу, надолу, надолу… ”

Но най-голяма възхита и уважение Райна изпита в Йерусалим. Певицата се разноски по стъпките, извървени от Иисус Христос в последните му земни дни. Тя бе в Гициманската градина, в Църквата на Св. Богородица, мина по Виа Долороса чак до Голгота, възпламени свещ и насочи молитва на Гроба Господен, докосна се до свети и свещени места.

След Израел пътешествието за Райна продължава, към този момент на по-спокойно и несъмнено място. Коя е 50-тата дестинация за Райна ще научим напълно скоро от нейните профили в обществените медии. У нас феновете на хубавата ария чакат с неспокойствие певицата и срещите им с нея, тъй като те ги зареждат с страст, въодушевление и наслада.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР