Буферният център в Елхово затвори врати, а украинските бежанци бяха

...
Буферният център в Елхово затвори врати, а украинските бежанци бяха
Коментари Харесай

Буферният център за украинските бежанци в Елхово вече е празен


Буферният център в Елхово затвори порти, а украинските бежанци бяха изведени с рейсове към местата за настаняване за още три месеца.

За стотици бежанци, измежду които близо 200 деца, Елхово беше междинна спирка от морските курорти, въпреки и единствено за два дни.

Буферният център към този момент е празен. Само за 48 часа там бяха настанени над 500 бежанци, които поетапно напуснаха лагера и от в този момент фургоните са празни.

Семейство Зиналови от Николаев - майка, щерка и две деца, през вчерашния ден не откриха място в рейсовете и прекараха втора нощ във фургон.

Снимка: btvnovinite.bg

За да избегнат хаоса от през вчерашния ден, хората се проведоха сами, а към 10 ч. пристигнаха първите рейсове. Майките с деца се качиха за Пампорово, само че пенсионерите чакаха с часове.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Има задоволително бази, още веднъж наблягам, само че преговаряме база по база, на всеки човек се изяснява какъв е видът настаняване, има ли храна, има ли аптека. Не можем да ги забием на място, където няма достъп до градски превоз “, съобщи ръководителят на Държавната организация за бежанците Марияна Тошева.

Снимка: btvnovinite.bg

В късния следобяд и последният от шестте рейса напусна лагера, а първата група дойде в Павел баня. 39 дами и деца бяха настанени в почивната база на АПИ.

„ Ще поживеем тук известно време да забележим какво е ситуацията при нас в Украйна и в случай че се наложи да останем, ще си потърсим работа “, споделя бежанката Светлана.
/ БТВ
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР