Президентът и водената от него българската делегация ще бъдат приети

...
Президентът и водената от него българската делегация ще бъдат приети
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев на аудиенция при папа Франциск

Президентът и водената от него българската делегация ще бъдат признати тази заран на визита при Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март. ще беседва също с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин. По традиция главата на Римокатолическата черква приема българска делегация във връзка празника на Светите братя Кирил и Методий.

В българската делегация са включени представители на Българската православна черква, на Католическото изповедание, както и представители на държавни институции и общественици. Заедно с президента е и брачната половинка му Десислава Радева.

След аудиенцията в базиликата „ Сан Клементе “, където светите братя Кирил и Методий са служили за първи път на славянски език, президентът и българската делегация ще участват на Божествена света литургия. Службата ще води Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний.

Българската делегация ще се поклони и пред гроба на свети Кирил Философ. Президентът ще посети базиликата „ Санта Мария Маджоре “, където през IX век папа Адриан II благославя българската писменост, българските книги и делото на светите братя Кирил и Методий.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР