Китайските въоръжени сили започнаха съвместно учение около Тайван рано тази

...
Китайските въоръжени сили започнаха съвместно учение около Тайван рано тази
Коментари Харесай

Китай започна военно учение край Тайван

Китайските въоръжени сили започнаха взаимно обучение към Тайван рано тази заран, съобщи Синхуа.

Маневрите с присъединяване на армията, флота, военновъздушните сили и ракетните войски стартира броени дни откакто новият президент на Тайван Джими Лай встъпи в служба и прикани Пекин да приключи заканите си, означи Ройтерс.

Учението се концентрира върху взаимни патрули с морска и въздушна бойна подготвеност, прецизни удари по основни цели и интегрирани интервенции във и отвън островната верига, с цел да се ревизират " взаимните действителни бойни качества " на силите, обявиха китайските военни.

" Това е и мощно наказване за сепаратистките дейности на силите за самостоятелност на Тайван и строго предизвестие против намесата и провокациите от страна на външни сили ", се споделя още в известието.

Тайван ще брани суверенитета си, съобщи от своя страна тайванското Министерство на защитата.

Тайван има " способността, решимостта и увереността да подсигурява националната сигурност " и осъжда ученията на Китай, които единствено " акцентират милитаристичния му нрав ", добави министерството.  

" Министерството на националната защита изрично осъди тези провокации и ирационални дейности, които подкопават районния мир и непоклатимост. В отговор на това ние разположихме морски, въздушни и сухопътни сили..., с цел да защитим свободата, демокрацията и суверенитета на Тайван ", съобщи министерството.

Тайван е самостоятелен от 1949 година, когато националистите бягат на острова след провалянето си от комунистическите сили в гражданската война в континенталната част на Китай.

Пекин счита демократично управлявания остров за част от своята територия и не изключва потреблението на мощ, с цел да го сложи под собствен надзор, отбелязва Агенция Франс Прес, представено от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР