Гледайки възпоменателно събитие в Шарпвил, градът, изиграл централна роля в

...
Гледайки възпоменателно събитие в Шарпвил, градът, изиграл централна роля в
Коментари Харесай

Поколението „родени без свобода“ в Южна Африка презира демокрацията като „пирамидална схема“

Гледайки възпоменателно събитие в Шарпвил, градът, изиграл централна роля в освободителната битка на страната, Олвету Ндема знаеше, че хиляди са се борили за независимост и правото на глас за чернокожото болшинство в Южна Африка. Но тя няма желание да упражнява това право на общите избори на 29 май.

„ Гласуването е просто пирамидална скица, която прави определените все по-богати и по-богати “, сподели 28-годишният стажант в държавно управление организация за развиване, който възнамерява да се въздържи.

Тридесет години откакто Африканският народен конгрес на Нелсън Мандела пристигна на власт с обещанието да издигне милиони небогати чернокожи жители, Ндема е част от по-младото потомство, толкоз разочаровано от демокрацията, че единствено 40 % са се записали да гласоподават.

В знак на тяхното отчаяние съвсем 60 % от южноафриканците на възраст от 18 до 24 години отхвърлиха концепцията, че демокрацията постоянно е била най-хубавата система на ръководство в анкета на Съветът за научни проучен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР