Испания привлече рекорден брой туристи миналата година, докато се състезаваше

...
Испания привлече рекорден брой туристи миналата година, докато се състезаваше
Коментари Харесай

Испания отбелязва рекорд в туризма в надпреварата да хване Франция

Испания притегли рекорден брой туристи предходната година, до момента в който се състезаваше да открадне купата на Франция като най-хубавата туристическа дестинация в света, само че скокът на посетителите предизвика гневни прояви на „ туризъм -фобия ”.

Иберийската страна записва скок от 13 милиона през 2023 година, който увеличи броя на интернационалните си гости до нов връх от над 85 милиона — съвсем двойно повече от популацията й — съгласно ранглиста на организацията по туризъм на Организация на обединените нации в сряда.

Испания изпревари Съединени американски щати и стана втората най-посещавана страна в света през 2017 година и от този момент се пробва да понижи разликата с Франция. Френското държавно управление популяризира позицията си на „ водеща туристическа дестинация в света “ и визитите му са се нараснали със 7 милиона до 100 милиона предходната година.

Бумът на Испания е стопански удар за страната, където туризмът съставлява 12-13 % от Брутният вътрешен продукт, само че това също е главоболие за държавното управление, защото провокира противоположна реакция и чувство за наситенос...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР