Словения ще прегърне своя миг под светлините на прожекторите на

...
Словения ще прегърне своя миг под светлините на прожекторите на
Коментари Харесай

Матияж Кек: Дания е фаворит, но фаворитите са там, за да бъдат победени

Словения ще прегърне своя момент под светлините на прожекторите на Европейското състезание по футбол и може да аргументи огромно разтърсване, счита наставникът Матияж Кек в навечерието на първия дуел от група " С " против Дания, в неделя.

Тимът се завръща на Еврошампионат за повторно, откакто за последно взе участие през 2000 година. Последното интернационално присъединяване на тима бе на Световното състезание през 2010 година, по време на първия престой на Кек като треньор, тъй че за неговата група от 26 индивида това е първия опит на огромната футболна сцена.

Рекорден брой словенски почитатели се чакат на мача в Щутгарт, на 503 километра от столицата на Словения Любляна, като Кек има вяра, че тимът му би трябвало да е удовлетворен от статута си на новобранец

" Участието ни на Евро 2024 е привилегия, която футболистите завоюваха с отношението и представянето си. Може би трябваше да играят на предходни шампионати, само че ние сме тук в този момент. Повечето от нашите млади футболисти в никакъв случай не са изпитвали това - на клубно или национално равнище. Тук сме на най-високо равнище и съм уверен, че ще създадем всичко, с цел да реализираме позитивен резултат, тъй като човек може да се опасява даже и да е огромно име ", разяснява Кек.

Словения и Дания се срещнаха и в квалификациите, като отборът на 62-годишният Кек удържа тъждество в Любляна, преди да загуби минимално в Копенхаген през предходната година.

" Винаги виждам да приготвя тима, с цел да реализира положителен резултат. Дания е любимец, само че любимците са там, с цел да бъдат победени ", добави експертът.

Полузащитникът Тими Макс Елсник подчерта, че Словения не е в Германия просто за статистиката.

" Постигнахме задачата си, като дойдохме тук, само че това не е краят. Най-добрите тимове в Европа участват на шампионата и ние сме измежду тях. Не би трябвало да изпитваме напрежение - всеки би трябвало да даде всичко от себе си, тъй като ние не играем такива мачове всеки ден. Но не би трябвало да забравяме да се любуваме на тези моменти, на тези мачове и да ги одобряваме, в противоположен случай те ще ни подминат. Ако покажем верния темперамент, можем да реализираме триумф ", разгласи той.
 Словения ще търси първа победа на огромен конгрес против коравите датчани
Словения ще търси първа победа на огромен конгрес против коравите датчани

Мачът започва в 19:00
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР