В ивицата Газа функционират частично само 12 от 36-те болници.

...
В ивицата Газа функционират частично само 12 от 36-те болници.
Коментари Харесай

Здравната система в Газа е пред колапс

В линията Газа действат отчасти единствено 12 от 36-те лечебни заведения. Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси счита, че даже при съществуването на спомагателни полеви лечебни заведения здравната инфраструктура „ надалеч не е задоволителна “ с големия приток ранени хора.
Много хора са изгубили крайниците си, имат мозъчни увреждания, а хиляди са изгубили способността си да чуват поради непрекъснатите детонации.
Ясмина Герда, филантропичен служащ в OCHA в Газа

Герда изяснява, че „ има непрекъснати набези против здравни заведения, което е директно нарушаване на интернационалното филантропично право “.
Работя в болница. Израел ни сподели да напуснем болничното заведение по безвреден път. Ние напуснахме и ни бомбардираха по пътя, който съгласно тях е безвреден. Бомбардираха ме, мен и целия екип!
Исра, здравен чиновник

Израел стартира офанзивата си след нападението на Хамас на 7 октомври, при което бойци нахлуха в южната част на Израел, убиха към 1200 души, най-вече цивилни, и отвлякоха към 250 души. По данни на Министерството на здравеопазването на Газа, което не прави разлика сред бойци и цивилни, войната е лишила живота на минимум 35 000 палестинци.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР