Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е много вероятно Обединеното

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е много вероятно Обединеното
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Преговорите с ЕС изобщо не отиват на добре

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че е доста евентуално Обединеното кралство да не успее да реализира съглашение за комерсиалните връзки с Европейски Съюз след Брекзит.

В първото си обществено изказване след завръщането си от Брюксел, където се срещна с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, Борис Джонсън сподели, че в този момент е времето бизнесът и обществото да се приготвят за този сюжет, макар че договарянията не престават.

Премиерът добави, че „ договарянията въобще не отиват на добре “.

Крайният период за реализиране на договорка - 31 декември, бързо наближава, откакто на интензивните договаряния през последните седмици не бе реализиран прогрес по основни въпроси, измежду които риболовните права.

Борис Джонсън съобщи, че английските договарящи са подготвени неуморно да продължат, а той е подготвен да пътува до Париж или Берлин за диалози, в случай че е належащо.

Британският министър председателят обаче означи, че Европейски Съюз желае да държи Англия „ заключена “ в неговата законодателна система или ще последват „ санкции “ като мита върху вноса, което прави нещата доста сложни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР