Британски туристи в Хърватия и други страни похарчиха хиляди паундове

...
Британски туристи в Хърватия и други страни похарчиха хиляди паундове
Коментари Харесай

Британски туристи се втурнаха да се прибират у дома заради нови карантинни мерки

Британски туристи в Хърватия и други страни похарчиха хиляди паундове за нови полети в опит да избягнат влязлата в действие от през днешния ден карантина при тяхното идване в родината. В същото време внезапно се увеличаха резервациите за отмора в Португалия, която бе извадена от „ черния лист ".

От през днешния ден идващите на Острова от Хърватия, Австрия и Тринидад и Тобаго ще би трябвало да се самоизолират за 14 дни, защото страните бяха извадени от листата с „ въздушните коридори ", поради увеличаващия се брой на инфектираните с Covid-19 в тях.

Допълнителен тласък за британците да се връщат е и обстоятелството, че в случай че не съумеят да „ бият " карантината техните деца ще пропуснат началото на образователната година, в случай че се наложи да се самоизолират.

Много от близо 20-те хиляди летовници в Хърватия не пожалиха средства да трансформират полетите си, други се втурнаха на дълги пътувания през Европа с коли, защото директните полети са малко.

Tуристите са ядосани, тъй като държавното управление разгласи мярката едвам в четвъртък и те нямаха задоволително време да реагират.

В същото време в този момент се следи същински „ взрив " на резервации за Португалия, защото страната бе сложена в листата с въздушните коридори, изключително откакто по-рано Испания и Франция попаднаха в „ черния лист " на английските управляващи.

От Даунинг стрийт обаче още веднъж предизвестиха за риска да се пътува в чужбина, защото в случай че в дадена страна случаите на заразявания се усилят, тя ще попадне в карантинния лист.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР