Ботевград се възприема от престъпниците като зона, свободна от полиция

...
Ботевград се възприема от престъпниците като зона, свободна от полиция
Коментари Харесай

Румен Петков: Ботевград се възприема от престъпниците като зона, свободна от полиция

Ботевград се възприема от нарушителите като зона, свободна от полиция и там те се усещат вкъщи си, съобщи на конференция ръководителят на партия АБВ и някогашен вътрешен министър Румен Петков . Полицейските чиновници в общината са извънредно незадоволителни, щатът за служители на реда е доста по-нисък от нужното. От 60 души състав в полицейското ръководство с охранителна активност са ангажирани единствено 11, като от тях осем са пътни служители на реда, сподели ръководителят на локалната конструкция на партията в  Ботегвград  Веселин Василев. Вътрешният министър Валентин Радев освен е некадърен да се оправи с казуса , само че и показва отвращение да се търси решение, разяснява Румен Петков.

Проблеми с правоохранителната активност в Ботевград има от години. Полицаите са извънредно незадоволителни, съобщи ръководителят на локалната конструкция на АБВ Веселин Василев:
 
Местно районно управлени е, което по бройка наброява към 60 души , от които единствено 11 или 12 индивида са ангажирани с охранителната активност в града. Освен това най-вече 7-8 души са в Пътна полиция, която се занимава с трафика на коли, хора и така нататък За един град, който е дружно с общината към 37 000 души, подобен цифров състав на полицията просто е на практика и физически невероятно да бъде обезпечена сигурна защита. Този финален образец с убийството е индикативен за слабостта на правозащитните органи, а и за слабостта на страната “, сподели Василев.

 
Въпреки че на вътрешния министър са предлагани най-малко два разновидността за решение на казуса с незадоволителния брой служители на реда в Ботевград, той показва отвращение да се откри решение на въпроса, съобщи Румен Петков.
 
„ Очевидно е, че при тази некадърност на министъра на вътрешните работи да взема решение тези въпроси, Ботевград се възприема от нарушителите като зона, свободна от полиция, и те там се усещам необезпокоявани, там се усещат вкъщи си “, сподели Петков.-->

 
Ботевград не е изолиран случай разяснява още Румен Петков. По думите му в Министерство на вътрешните работи има недокомплект от 35 хиляди служители на реда . От АБВ приканиха за незабавни ограничения за превъзмогване на недокомплекта, както и за съответно разпределение  на наличния състав, съгласно криминогенната конюнктура в страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР