На 22 май във фоайето на ІІ етаж на библиотеката

...
На 22 май във фоайето на ІІ етаж на библиотеката
Коментари Харесай

Филателна изложба „България - събития, традиции и личности“ беше открита в библиотеката

На 22 май във фоайето на ІІ етаж на библиотеката беше открита филателната галерия " България - събития, обичаи и персони " с експонати от богатата сбирка на русенеца Петър Михайлов.Събитието се организира в навечерието и бе отдадено на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Експозицията съдържа истински пощенски пликове, картички и марки, свързани със съкровищата, открити по българските земи, българската книжовност, нематериалност, национално-освободителното придвижване, националните обичаи и личностите на България.

Уникалното на тази сбирка е, че Петър Михайлов е събирал съчетаващи се изображения на пощенски марки с пощенски пликове, на пощенски марки и картички, а има и случаи на тройно съвпадане – еднообразно изображение върху плик, марка и картичка.

Да поздравят колекционера на откриването на изложбата в библиотеката пристигнаха членове на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и запаса - Русе, сътрудници и другари, русенци с интерес към филателията.

Родолюбецът Петър Михайлов описа, че е събирал грижливо своята сбирка повече от 50 години и най-голямото му предпочитание е да показа това благосъстояние с дребни и огромни русенци, да ги възпламени да пазят и почитат полезностите на своя жанр и език, да обичат българската история и съхраняват културно-историческото завещание на родината си.

Изложбата ще остане в библиотеката и през месец юни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР