Бившият началник на отдел Устройство на територията, кадастър и регулация

...
Бившият началник на отдел Устройство на територията, кадастър и регулация
Коментари Харесай

Подписалата документа за павилиона: Не бележката, а токът уби детето

Бившият шеф на отдел " Устройство на територията, кадастър и регулация " в община " Триадица " за пръв път показа мнението си за случая с токовия удар в София, при който умря 16-годишно дете. Елена Траянова, която към този момент е пенсионер, гостува в предаването на bTV " Тази заран " дружно с подалия оставка поради абсурда проектант Иван Шишков.
" За мен тази служебна записка, без значение кой я е подписал - в тази ситуация аз, не убива дете. Токът умъртви детето. Много скърбя, че по този начин ще го кажа, виждайки

тъгата на хората, които изгубиха детето си ", разяснява Траянова във връзка това, че през 2011 година е подписала вместо арх. Шишков бележката, с която ЧЕЗ прокарва ток на павилиона.

Тя акцентира, че с въпросната записка не се нареждало да бъде прокаран ток, а че се поръчвало на ЧЕЗ да направи изследване. Елена Траянова изясни още, че подписът е бил със запетая, защото е работила като прокурист на отсъстващия поради отпуск арх. Шишков. Самият той пък изрази чувство, че " огромната община си изми ръцете с дребната ". Експерът, който работи като проектант към два региона на Столичната община от 2002 година, показа, че бил сюрпризиран, че неговото име се загатна на брифинга на кмета Йорданка Фандъкова.

" Реално видяно, имаше изразено остро съмнение към мен от страна на хора, които аз смятам, че ме почитат и като експерт, и като човек - арх. Здравко Здравков и кметът Йорданка Фандъкова. (...) За мен това е моментът, в който индивидът би трябвало да тества дали властта е самоцел или името е по-важно от всичко останало ", разяснява арх. Шишков.

На въпрос дали изпитва виновност за случилото се, той отговори: " Не, никаква безусловно ". И изясни, че процедурите, благодарение на които павилионът, към който е прекаран съдбовният кабел, е работел, не се организират от някогашния му към този момент регион " Триадица ".

" Павилионът е в терен на страната - терен, който се ръководи от болничното заведение. Този павилион е там, с помощта на желанието на шефа на болничното заведение (бел. ред. - " Св. Иван Рилски " ). Когато през 2018 година е стартирана процедурата за унищожаване на

павилиона, тогава шефът на болничното заведение с писма е изискал тези два павилиона да бъдат узаконени. (...) Павилионът е запълнен в кадастралната карта. Не е ясно по какъв начин е запълнен обект, който е преместваем ", добави той.

" Според мен това, че не се знае кой е притежателят на павилиона и това, че е вписан в кадастъра, значи, че не е инцидентен ", сподели още арх. Иван Шишков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР