Бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски подкрепи протестите с искане за оставката

...
Бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски подкрепи протестите с искане за оставката
Коментари Харесай

Симеон Втори подкрепи протестиращите и нападна властта

Бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски поддържа митингите с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев, като разкритикува властта за неглижирането на настояванията на протестиращите.
" България без подозрение е измежду страните, съумели да опазят човешкия живот, без да блокира стопанската система си и резултатите са налице. Въпреки упования спад на икономическата интензивност, у нас последствията от пандемията са несравнимо по-леки от тези в други страни. Вместо да притеглим вниманието с този добър образец и да се подчертават опциите, които предлагаме в една все по-глобална Европа, ние изпъкваме с нестабилна политическа среда! А както знаем, капиталите се опасяват от непредвидени политически обрати и послания за неконтролируема корупция ", акцентира в своя позиция някогашният министър председател, която е оповестена на уеб страницата му.

Той акцентира, че когато част от жителите считат, че е нарушен публичният контракт с ръководещите за съблюдаване на демократичните правила, те са в правото си да излязат да стачкуват.

" Презумпцията, че някои от участниците са платени, както и съществуването на провокатори, не значи те да бъдат неглижирани. Видимо е, че огромният % протестиращи са младежи. Много от тях стачкуват и в чужбина, където учат или живеят. Чувам, че те не би трябвало да имат мнение за процесите у нас, само че забравяме, че множеството от тях подкрепят финансово фамилиите си тук, които мъчно биха преживявали сами с размера на една българска пенсия. Реално тези хора способстват за страната и нейните финанси и то не малко ", отбелязва сериозно Сакскобургготски.

" Като някогашен заточеник, постоянно съм апелирал измежду българските общности в чужбина за по-скорошното им завръщане в Родината, която се нуждае от тях. Ще ги върнем ли, като им споделяме, че тяхното мнение е без значение? Със сигурност в сегашната обстановка има провокативни ползи. Въпреки това, тези многодневни към този момент митинги показват публични настроения, в които ръководещите е редно да се вслушат. Общественото възмущение е коректив на ръководството и метод жителите да изразят настояванията си. Възможността да се чуят разнообразни отзиви, свободно да показваме разнообразни тези е привилегия на демокрацията. Европейският съюз ни дава образец за политически плурализъм като главен принцип за съгласие и общуване. Заглушаването на сериозните гласове е типично за тоталитарните режими, които ние преживяхме, осъдихме и оставихме с наслада обратно ", подлага на критика намерено управляващите той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР