Странни закони има дори в съседна Гърция. Така че ще

...
Странни закони има дори в съседна Гърция. Така че ще
Коментари Харесай

Лятото е време за пътуване в чужбина, но внимавайте за тези безум...

Странни закони има даже в прилежаща Гърция. Така че ще е потребно да прочетете най-шантавите правила преди да запалите автомобила към чужбина, написа Automedia.bg.

 

Австралия: Забранено е на водачите, в случай че нямат особено позволение, да транспортират картофи с тегло над 50 кг в автомобила си! Не е нужно полицията да има кантар, с цел да наложи санкцията. Оценката... се прави на око!

 

Франция: Напълно законно е да шофирате без брошура (стига да сте над 14 години) всяко четириколесно или двуколесно транспортно средство, в случай че не надвишава 8 конски сили и оптималната скорост от 35 км/ч. Принципите на микромобилността са в действие от години във Франция.

 

Грузия: Забранено е придвижването през детски площадки!

 

Дания: Преди да възпламенят колата, всички водачи би трябвало да ревизират изпод, с цел да видят дали има прикрит човек.

 

Швейцария: Забранено е да миете колата си вкъщи, в двора или в гаража си! Правителството на страната няма проблем с чистите коли. Той просто желае да отбрани околната среда от нечиста вода. Може би този закон въпреки всичко не е толкоз чудноват...

 

Гърция: Шофирането на автомобил без водач е неразрешено. Малко мъчно това може да се случи, несъмнено, в случай че законодателят не има поради някой да бута транспортно средство при положение на щета. Но още веднъж, би трябвало да има водач в кабината, който да го насочва. Така или другояче за шофиране на кола без водач ще платите €100 и ще загубите книжката си за 30 дни.

 

Испания: Шофьорът би трябвало да има спомагателен чифт очила за късогледство в колата, даже в случай че към този момент носи очила...

 

Канада: В Онтарио, Канада, всеки мотоциклетист би трябвало да държи двете си ръце на кормилото от самото начало и да седи на седлото от самото начало! Ако да вземем за пример се изправи на крайници и се надигне за малко, с цел да излезе или да избегне " неравностите ", може да заплати до 2000 $.

 

Кипър:Забранено е да се яде или пие в колата. Дори водата е неразрешена.

 

Люксембург: Всички коли би трябвало да имат чистачки, даже и да нямат предни стъкла.

 

Монголия: Карайте каквото желаете, както желаете. Това е правилно в Монголия. Въпреки че монголците теоретично са възприели европейския жанр на шофиране, 48% от колите в страната са с десен волан! Всъщност в столицата на страната този % нараства до 55%!

 

Бахрейн: Полицията може да затвори всеки водач за всяко нарушаване на разпоредбите за придвижване!

 

Тайланд: Забранено е шофирането без облекла! Всъщност от 2014 година управляващите постановат солидни санкции на туристите, които не съблюдават упоменатия закон.

 

Филипините: В Манила е нелегално да шофирате колата си в понеделник, в случай че регистрационният ви номер приключва с цифрите 1 или 2.

 

Веднага се прехвърляме в Съединени американски щати, където лудостта минава на друго равнище...

 

Аляска: Незаконно е да се връзва куче за покрива на кола.

 

Алабама: Забранено е да се ремонтират коли със... завързани очи!

 

Арканзас: Забранява се клаксонът след 21:00 ч. на всяко място, където някой яде сандвич или пие студена напитка.

 

Калифорния: Незаконно е да се изскача от кола, движеща се с над 70 км/ч. Освен това в същия щат е нелегално да бършеш колата си с долни дрехи, да използваш пътя като легло и да стреляш по животни от колата, в случай че не става въпрос за кит!

 

Колорадо: В Денвър, Колорадо е нелегално да караш черна кола в неделя.

 

Масачузетс: Забранено е на водачите да транспортират диви животни и изключително... горили на задната седалка на колите си.

 

Мичиган: В Мичиган не е наложително водачите да минават съответния механически обзор. Само в случай че някой изиска и когато изиска.

 

Ню Джърси: Незаконно е да гледате пътен служител на реда, когато ви приказва.

 

Охайо: Властите ще глобяват всеки, който се движи повече от 100 пъти на площад! Не е ясно по какъв начин ги мерят.

 

Флорида: Не е наложително да носите каска на мотоциклет, задоволително е единствено да предпазвате очите.

 

Хавай: Шофьорите имат право да транспортират толкоз пасажери, колкото може да побере техният пикап, стига те да са на възраст над 12 години и всички места в кабината на автомобила да са заети.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР