Цолов потегли от полпозишън и запази първото място до финала,

...
Цолов потегли от полпозишън и запази първото място до финала,
Коментари Харесай

Българинът Никола Цолов постигна първа победа във Формула 3

Цолов потегли от полпозишън и резервира първото място до финала, като бе най-бърз в 23-те обиколки по улиците на Монте Карло с време 59:09.511 минути, макар компликациите, с които трябваше да се оправи. Втори на 4.328 секунди остана Тим Трамниц, а трети с закъснение от 5.173 секунди е Лоренс Ван Хьопен.

Никола Цолов опази първото място при рестарта след прекъсването на надпреварата с червен байрак поради всеобща злополука в първата обиколка и по-късно усили задатъка си на 2.5 секунди в средата на конкуренцията.

 

Последва нов случай и пред колоната излезе колата на сигурността, а след нея българският водач още веднъж дръпна напред. В същото време стюардите заподозряха, че той е нарушил разпоредбите за загряване на гумите зад колата на сигурността и го проверяваха поради това. От бокса обаче незабавно предизвестиха Цолов, че би трябвало да усили задатъка си над 5, с цел да е несъмнено, че ще резервира успеха и при вероятно наказване от 5 секунди.

 

За две обиколки Никола Цолов усили преднината си до 4.2 секунди, само че тогава стана ясно, че няма да бъде осъден и той можеше да управлява хода на надпреварата до финала.

 

С успеха в Монако Цолов се изкачи до 12-то място във краткотрайното класиране във Формула 3 със 17 точки. 

Утре (неделя) следва главното съревнование в Монако, в което българинът ще започва от 12-ото място.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР