Баба ми беше луда циркова артистка, аз съм пристрастена към

...
Баба ми беше луда циркова артистка, аз съм пристрастена към
Коментари Харесай

Каскадьорката Йори: Бях дубльорка на Катрин Макнамара в "Еър форс 1"

Баба ми беше луда циркова артистка, аз съм пристрастена към адреналина

Наше момиче е предписание каскадите в холивудския шлагер " Еър форс 1 ". Това е Йорданка Папалезова-Йори, която е била дубльорка на една от основните героини във кино лентата, изиграна от Катрин Макнамара.

Това е първият по-сериозен ангажимент в киното на българската каскадьорка. Преди това Папалезова прави каскади основно в реклами и музикални клипове. По-късно взе участие в още няколко кино лентата, само че за тях сега не може да приказва.

" Нова съм в това и занапред ми следва да се сблъскам с доста неща в тази специалност , само че сигурно съм стимулирана да ги посрещна и да видя до каква степен ще стигна. Аз съм си адреналиново пристрастена още от напълно дребна. Занимавам се със спорт от 3-годишна и нито за миг не съм серпантина, в случай че не се възвръщам от травма ", споделя непретенциозно Йорданка.

Баба й е била циркова артистка, занимавала се е основно със силова акробатика. Затова Йори допуска, че лудостта й е наследена от нея.

24-годишната Йори преди време се е занимавала основно с кънки и е ходила по надпревари. Запалва се по паркур и фрирън. Това са градски спортове, при които концепцията е да се придвижиш най-бързо от една точка до друга с подскоци, салта и премятания.

" Пусках видеа какво върша в обществените мрежи. Един каскадьор ме видя и ме извика да упражнявам при него. Така започнах с тази специалност ", споделя Йори.

Младата жена харесва каскадьорството и открива, че желае да се развива в тази сфера, тъй като това най-добре приляга на личността й.

" Все още съм начинаеща, има още доста какво да науча за каскадьорството, само че си ходя по пътечката и съм устремена напред ", споделя Йорданка.

В момента момичето се занимава с няколко неща - каскадьорство, паркур, кънки и видеография. Дори не може каже кое й е обичаното занятие.

" Влюбена съм в придвижването и образните изкуства. Всяко едно от тези неща ми е чертало пътя на живота през другите моменти и ми е било приоритет, добавя тя. Момичето през тази година приключи висшето си обучение по операторство в Нов български университет. Засне и първия си документален филм на тематика уличните спортисти, за техния живот и за това по какъв начин те виждат градската среда. Филмът се споделя " Улично придвижване " и напълно скоро, през юни, ще има премиера в София, след което в две летни кина във Варна и в Царево.

" Филмът е режисиран, сниман и инсталиран от мен, несъмнено, и благодарение на екип от другари ", добавя Йори.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР