Бившата Белодробна болница в Пловдив, превърната във втори дом за

...
Бившата Белодробна болница в Пловдив, превърната във втори дом за
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Южна България на 16.12.2022 г.

Бившата Белодробна болница в Пловдив, превърната във втори дом за украински бежанци, ще бъде отнета от фондацията, стопанисваща постройката от март в интерес на хората, бягащи от войната. Кметът на града Здравко Димитров е предложил на Общинския съвет от 1 януари 2023 година постройката да бъде предоставена, ведно с големия парк към нея, за построяването на частна многопрофилна болница.

Kатегорично правя възражение против опитите украинските бежанци да бъдат изгонени от „ Втори дом “. Това съобщи в позиция регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев. Не съм срещу капиталовото желание, само че моля Общински съвет – Пловдив да вземе решение, в което категорично и ясно да попадат гаранции за оставане на бедстващите хора в постройката на някогашната Белодробна болница до привършване на военните дейности и до възобновяване на Украйна ", акцентира в позицията си още Стоев.

=============================================

Над 200 деца от цялата страна ще вземат присъединяване в започващия през днешния ден детски футболен шампионат в Рудозем. Между участниците има и отбор от украински деца, водени от треньора Артур Демидов. Подрастващите футболисти, дружно със своите родители и ментор, са пристигнали в България в самото начало на военния спор в Украйна. Те са настанени в Пловдив и групово упражняват в една от детските школи в града. Впоследствие картотекират децата и в Футболен клуб „ Юнайтед – Пловдив “ и в тим от 12 деца, 10 са от Украйна, дружно с треньора си Демидов. Турнирът в Рудозем ще се организира в локалната спортна зала, като в него ще вземат участие футболисти във възрастова група 8-9-годишни.

======================================

Съдия Димитър Бишуров публично встъпи в служба в Окръжен съд – Пазарджик. Магистратът е нараснал след конкурс на Съдийската гилдия. Димитър Бишуров е приключил компетентност „ Право “ в СУ „ Климент Охридски “ през 2001 година Той е арбитър от кариерата с над 17 години юридически стаж и има сан „ арбитър във Върховен касационен съд и Върховен административен съд “. Работил е като младши прокурор и прокурор в Районна прокуратура – Пазарджик. Повишеният магистрат ще довърши започнатите с негово присъединяване наказателни каузи в Районен съд – Пазарджик, на които е даден ход на правосъдното разследване

=======================================

В Пловдив с нараснало внимание да се движат водачите в сектора на бул. „ Дунав “ сред кръстовищата с бул. „ Васил Априлов “ и ул. „ Победа “, предизвестяват от общинското дружество „ Организация и надзор на превоза “. От през днешния ден до 22 януари, 2023 година, там се вкарва краткотрайна организация на придвижването. Пътните транспортни средства ще се движат в лявата лента, защото дясната се затваря поради строително-монтажни работи по осъществяването на огромния воден план. Той е на обща стойност над 115 млн. лева и се осъществя по оперативна стратегия „ Околна среда “.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова и Адриан Кулев
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР