Бивш министър в израелското правителство бе изправен днес пред съд

...
Бивш министър в израелското правителство бе изправен днес пред съд
Коментари Харесай

Шпионски скандал тресе Израел! Министър издавал ключови тайни на Иран, чака го правосъдие „на тъмно“

Бивш министър в израелското държавно управление бе изправен през днешния ден пред съд в Ерусалим по обвинявания в шпионаж за Иран в развой, за който има малко елементи от основание за сигурност, оповестява Агенция Франс Прес.

Гонен Сегев – министър на енергетиката и инфраструктурата в интервала 1995-1996 година е упрекнати в „ шпионаж против страната Израел, съдействане на врага по време на война и предаване на информация с желание да се навреди на държавната сигурност “.

На публицисти не е разрешен достъп до правосъдните съвещания, които ще се водят при затворени врата. По-голямата част от обвинителния акт бе редактиран при издание на обществената му версия.

Адвокати на Сегев се оплакват, че множеството елементи по обвиняванията са под наложена от страната загадка, а дребното огласени основават неверни усещания.

Сегев е упрекнат, че предал на Иран „ информация, обвързвана с енергийния пазар, обекти на сигурността в Израел, здания и участници в политически органи и органи по сигурността… “, до момента в който живеел в Нигерия от 2012 година до ареста му на израелското летище „ Бен Гурион “ през месец май тази година.

Сегев, който бе министър в държавното управление на Партията на труда на Ицхак Рабин след напускането на крайната десница и поддръжката си мирното съглашение с палестинците „ Осло II “, е излежал присъда по наказателни обвинявания.

През 2004 година той бе упрекнат в опит за незаконен импорт в Израел от Холандия на 30 000 таблетки екстази благодарение на дипломатически паспорт с фалшифицирана дата на приключването му. През идната година той се призна за отговорен, като част от реализиране на съглашение.

Сегев има и присъда за опит за машинация с кредитни карти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР