Британски цели на територията на Украйна и отвъд границите ѝ

...
Британски цели на територията на Украйна и отвъд границите ѝ
Коментари Харесай

Захарова: Ще нанесем удари по британски цели, ако Киев ползва британски оръжия срещу Русия

Британски цели " на територията на Украйна и оттатък границите ѝ " могат да бъдат ударени при подобен сюжет, сподели Захарова, прибавя Българска телеграфна агенция.

Тя повтори предизвестието на Москва, което беше издадено по-рано този месец, откакто английският външен министър Дейвид Камерън съобщи, че Украйна има право да употребява английските оръжия за удари по цели в Русия.

Русия реагира с отвращение на изказването и го уточни като една от аргументите, заради които реши да организира този месец учения за преструване на пускове на тактически нуклеарни ракети.

Мария Захарова съобщи също, че Москва не построява военни съюзи или блокове, в това число с Китай.

По въпроса за опцията Украйна и Молдова да се причислят към Европейския съюз тя съобщи, че това би означавало по-нататъшно разширение на НАТО на изток.

Москва продължава да поддържа позицията си за опазване на космоса без оръжия, сподели Захарова. Изказаната позиция следва неуспеха от тази седмица на направената от Русия резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която призоваваше всички страни да предотвратят " вечно " разполагането, опасността или потреблението на каквито и да било оръжия в космоса.

Захарова също по този начин упрекна Съединени американски щати, че изнудват Грузия във връзка със закона за " задграничните сътрудници ", признат от Народното събрание на страната този месец.

Съединени американски щати заплашиха да понижат помощта за Грузия и да наложат наказания на длъжностни лица поради законопроекта, който провокира огромни митинги в Грузия.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи през вчерашния ден, че законът е " като от наръчника на Москва " и че Вашингтон е доста угрижен и обмисля да предприеме дейности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР